Как Кристиано Роналдо промени изцяло Ювентус?


Как Кристиано Роналдо промени изцяло Ювентус?
Снимка: Getty Images/Guliver

8749 0

Суперзвездата на модерния футбол Кристиано Роналдо направи един от най-изненадващите трансфери през лятото на 2018 година. Тогава той напусна Реал Мадрид след 9 години престой и куп трофеи и рекорди, за да премине в италианския шампион Ювентус срещу 100 милиона евро.

Няма спор, че когато един отбор привлече играч от ранга на Роналдо, той не само вдига нивото на целия тим, а определено вдига и акциите. Португалецът е едно от най-разпознаваемите лица в света на спорта и това повлия по повече от добър начин на "старата госпожа".

Само за една година на "Ювентус Стейдиъм" записаха куп рекорди. Преди 12 месеца тимът е имал 49,7 милиона последователи в социалните мрежи. След идването на CR7 обаче те вече са 83,8 милиона. До лятото на 2018 година спонсорският договор на Юве с "Адидас" носеше на "черно-белите" 23 милиона, но сега вече контрактът е за 51 милиона. Основният спонсор "Jeep" пък е увеличил приходите на тима с 34 милиона - 16 милиона през миналата година и цели 50 милиона през 2019 година влизат в касата на тима.

Италианско издание пък направи класация за най-слабите изпълнители на преки свободни удари в цялата история на Серия А. За изненада се счита фактът, че Роналдо е втори в това подреждане. Подробности - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички