Италиански вратар, роден в Русия, бе многократно ранен, бранейки Украйна


Италиански вратар, роден в Русия, бе многократно ранен, бранейки Украйна
Снимка: Instagram

2798 0

Италианският вратар Иван Лука Вавасори отиде в Украйна след руското нашествие, за да се бие на нейна страна. Той е останал в страната до преди една седмица, когато неговото подразделение е попаднало под обстрел. Това се е случило по време на евакуирането на ранени от Мариупол.

По време на обстрела Вавасори е ранен на няколко места, но е оцелял. След случилото се той е взел решение да се върне в Италия, за което съобщи чрез "стори" в Instagram.

"Достатъчно за мен. Време е да се връщам, не съм готов да отида по-далеч. Мисля, че направих всичко възможно, за да помогна, дадох на украинския народ част от времето си и от живота си. Сега се връщам там, където съм щастлив. Много неща се промениха, откакто напуснах. Сигурен съм обаче, че с Божията помощ ще постигна целите си", пише вратарят.

Иван Лука Вавасори е роден в Русия, но като дете е осиновен от италианско семейство. По време на професионалната си кариера е играл за няколко отбора от по-ниските дивизии на Италия. На 30 години той вече е пенсиониран футболист, а последният му клуб беше Витуоне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички