Димитрий Бивол посъветва Кличко да разграничава бокса и политиката


Димитрий Бивол посъветва Кличко да разграничава бокса и политиката
Снимка: Getty Images

3054 0

Владимир и Виталий Кличко изразиха позицията си за това, че Световната боксова асоциация трябва да забрани на руски и беларуски боксьори да участват в международни състезания. 

Дуото яростно протестира срещу решението Дмитрий Бивол да може да се боксира срещу мексиканската суперзвезда Канело Алварес . Руснакът, който трябва да защити титлата си срещу Канело в събота вечер на "T-Mobile Arena" в Лас Вегас, призова бившите шампиони в тежка категория да избягват смесването на спорт и политика.

" През цялата му кариера го подкрепям, харесвах как се бори и, разбира се, се радвах, когато спечели. Той е спортист, трябва да знае, че спортът и политиката са различни. Той беше атлет. Сега той е политик. Тъжно е, че иска да го разтърси и да смеси спорта и политиката.", коментира Бивол по отношение изказването на Владимир Кличко.

Спортните звезди от Русия и Беларус продължават да са изправени пред несигурно бъдеще на фона на широко осъдената военна атака на Владимир Путин срещу съседна Украйна. Милиони избягаха от страната и европейският отговор се прехвърли в спортната арена на различни фронтове. А в линка можете да четете повече за отразяването на войната Русия-Украйна в спорта.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички