Челси обяви името на новия си собственик - всичко е в ръцете на правителството


Челси обяви името на новия си собственик - всичко е в ръцете на правителството
Снимка: Getty Images

5832 0

Американският бизнесмен Тод Боели и консорциумът, оглавяван от него, е спечелил конкурса за придобиване на английския гранд Челси, съобщиха медиите на Острова, а по-късно новината бе потвърдена и от самия столичен клуб!

Приетата оферта е на стойност 4 милиарда лири, а договорът вече е бил подписан и сега ще се чака одобрението му от страна на правителството на Обединеното кралство и от ръководството на Висшата лига!

Идеята на Боели е да бъде официално обявен за нов собственик на "сините" до края на месец май, а в неговия консорциум участват и швейцарският милиардер Хансьорг Вис, както и британският инвеститор в недвижими имущества - Джонатан Голдщайн.

Ето какво съобщиха от Челси:

"Футболен клуб Челси може да потвърди, че вече са договорени условията за придобиване на клуба от нова група собственици, водена от Тод Боели, Clearlake Capital, Марк Уолтър и Хансьорг Вис.

От общата направена инвестиция, 2,5 милиарда паунда ще бъдат използвани за закупуване на акциите на клуба, а приходите ще бъдат депозирани в замразена банкова сметка в Обединеното кралство, с намерението 100% от тях да бъдат дарени за благотворителни каузи, както е потвърдено и от Роман Абрамович. За целта ще бъде нужно одобрение от правителството на Обединеното кралство.

В допълнение, предложените нови собственици ще отделят 1,75 милиарда паунда за други инвестиции в полза на клуба. Това включва такива в стадион "Стамфорд Бридж", в Академията, в женския отбор и продължаващо финансиране на фондация "Челси".

Очаква се продажбата да приключи в края на месец май, след като премине през всички необходими регулаторни одобрения. Дотогава ще бъдат предоставени повече подробности".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички