Гуардиола: Войната се случи заради пълния провал на политиците


Гуардиола: Войната се случи заради пълния провал на политиците
Снимка: Getty Images

2198 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира войната в Украйна. Испанецът, роден в Каталуня, обвини политиците за това, че се стигна до руската инвазия и последвалите я разрушения, бежанската вълна и жертвите от двете страни.

"Политиците можеха да предотвратят тези неща. Те са на местата си, за да избягват тези неща. Това обаче в крайна сметка се случва, защото те се провалиха напълно. Това е така, защото те не могат да решат проблема, не е заради знамето или парчето земя. Страдат невинни хора и това продължава. НАТО и европейските страни са провал, пълен провал", категоричен е Гуардиола, цитиран от "Marca".

"Това се случва в Сирия, Палестина, Югославия. Ако парите не са замесени, няма да има война. А тя продължава да е факт 8-9 дни след началото", допълни той.

Както е известно, на 24 февруари Русия нахлу в Украйна и оттогава насам двете страни водят война помежду си. НАТО наскоро потвърди, че няма да изпраща войски или самолети в помощ на Украйна. А ето кой е виновникът за войната според колегата му Юрген Клоп. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички