Голям скандал: Шахматист, победил световния шампион, мами със... секс играчка?!


Голям скандал: Шахматист, победил световния шампион, мами със... секс играчка?!
Снимка: Getty Images / Guliver

4046 0

Голям скандал разтресе света на шахмата, след като световният шампион Магнус Карлсен демонстративно се оттегли от онлайн турнир. Карлсен стори това в партия срещу 19-годишния американец Ханс Нийман, който е подозиран в това, че печели с помощта на изкуствен интелект.

Самият Нийман е признавал, че в миналото си е помагал с непозволени средства, но това вече не е така и към днешна дата играе честно и по правилата. Наскоро американецът шокира света, след като победи световния шампион Карлсен.

Сега двамата отново трябваше да премерят сили на турнира Julius Baer Generation Cup, но още в първия си ход Карлсен напусна демонстративно, а след мача публикува загадъчен пост в социалните мрежи, с който лаконично написа, че се е оттеглил от турнира и сподели видео на футболния треньор Жозе Моуриньо, който казва емблематичната за него фраза: "Ако проговоря, ще си докарам неприятности".

Постът на Карлсен веднага разбуни духовете в шахматния свят, като мнозина отново заговориха за това, че Ханс Нийман си помага в онлайн мачовете с изкуствен интелект. Това ставало чрез секс играчка, и по-конкретно анални топчета - нещо, което американецът категорично отрича и дори се закани да играе гол при следващата си партия.

ОЩЕ: Робот счупи пръста на дете на турнир по шахмат (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички