Футболист на Ман Сити остава в ареста по обвинения за изнасилване


Футболист на Ман Сити остава в ареста по обвинения за изнасилване
Снимка: Getty Images/Guliver

8028 0

Британски съд отказа да пусне под гаранция защитника на Манчестър Сити Бенжамен Менди, нареждайки на играча да остане в ареста преди евентуално дело по обвинения в изнасилване и сексуално посегателство.

Съдия Стивън Еверет отрече молбата за пускане под гаранция на 27-годишния французин във Върховния съд в Честър в северозападна Англия след 50-минутно изслушване, сподели говорител на съда. Менди е в затвор в Ливърпул от миналия петък насам, когато се появи в съда по четири обвинения в изнасилване и едно в сексуално посегателство.

Той не се яви в съда за изслушването за гаранция в сряда. Бранителят на Манчестър Сити, който е със спрени състезателни права от клуба след ареста си, е изправен пред обвинения от три различни лица. Инцидентите са се случили между октомври 2020 и август 2021.

Менди е обвинен в нападение над три жени, една от които под 18 години, в дома си в Пресбъри, Чешър. Следващото му явяване във Върховния съд в Честър е на 10 септември.

Втори мъж, на 40-годишна възраст, бе арестуван по подозрение в изнасилване като част от полицейското разследване по обвиненията, но бе пуснат под гаранция, разкри полицията в Чешър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички