Федерален съдия препоръча делото срещу Роналдо за изнасилване да не се гледа


Федерален съдия препоръча делото срещу Роналдо за изнасилване да не се гледа
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

2240 0

Делото за изнасилване срещу звездата на световния футбол Кристиано Роналдо не трябва да се гледа заради процесуални нарушения на адвоката на ищеца. Такава е препоръката на федералния съдия от щата Невада Даниел Албрегтс към съдията, който разглежда делото.

Американският модел Катрин Майорга обвинява Роналдо, че я е изнасилил в хотелска стая в Лас Вегас през 2009 година, а не следващата година ѝ е платил 375 хиляди долара по извънсъдебно споразумение, за да не повдига обвинение срещу него. Майорга обаче отправи нов иск, заявявайки, че е била принудена да вземе обезщетението и делото бе подновено.

"Отхвърлянето на иска на Майорга заради неправомерните действия на нейния адвокат е разочароващ резултат за нея. Но, за съжаление, това е единствената правилна санкция, за да се осигури запазването на интегритета на съдебния процес", се казва в препоръката на съдия Албрегтс.

Причината за това решение е, че адвокатът на Майорга Лесли Марк Стоувал е базирал иска на изтекли и откраднати документи, които са били конфиденциална кореспонденция между Роналдо и адвокатите му.

"Стоувал е действал неправомерно и по този начин е накърнил клиента си, както и своята професия", се допълва в препоръката. Към момента все още няма дата, на която съдът в Лас Вегас трябва да вземе окончателно решение дали приема препоръката на съдия Албрегтс.

Преди време The Sun извади "доказателства", че Роналдо изнасилил Катрин Майорга (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички