Догодина Алвеш ще може да напуска затвора за дни, няма право да доближава жертвата 10 години


Догодина Алвеш ще може да напуска затвора за дни, няма право да доближава жертвата 10 години
Снимка: Getty Images

3431 0

Футболистът Дани Алвеш беше осъден днес на 4,5 години затвор за изнасилване на жена в нощен клуб в Барселона в края на 2022 година. Той има право да обжалва присъдата си и по всяка вероятност ще го направи.

Подробности за присъдата му

Бразилецът получи и 5 години затвор условно. Той трябва да плати на пострадалата 150 000 евро обещетение, както и да покрие съдебните разноски по делото. В Испания съобщават, че Алвеш няма право да се доближава до своята жертва за 9,5 години.

Той има шанс и за предсрочно освобождаване

Куп облекчения го чакат през 2025-а

Вестник "Marca" пише още, че наказанието на футболиста, ако остане същото след обжалване, може да бъде смекчено през май 2025 година. Според ипанското законодателство след 2 години и 4 месеца в затвора заключеният има право да поиска трета наказателна степен, което предлага редица облекчения.

Към момента бившият футболист на Барселона, ПСЖ и други е в затвора от 1 година и 1 месец. След малко повече от година той ще може да претендира за определени облекчения, ако има подобаващо поведение и развива културна или професионална дейност, докато е в затвора.

Бразилецът може да бъде и предсрочно освободен

Облекченията включа напускане на затвора през деня и прибиране вкъщи през уикенда. Ако той не успее да постигне това, може да бъде предсрочно освободен през януари 2026 година, след като е излежал 2/3 от наказанието си. А ето каква бе петата версия на Алвеш за случилото се в нощния клуб. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички