Дани Алвеш стачкува в затвора - отказва да се храни и да излиза от килията си


Дани Алвеш стачкува в затвора - отказва да се храни и да излиза от килията си
Снимка: Getty Images

2925 0

Най-титулуваният футболист в света - Дани Алвеш, бивш играч на Барселона и бразилския национален отбор, започна стачка в следствения затвор, където е "хвърлен" заради обвинение в изнасилване.

Алвеш е взел решението да стачкува, защото искането на адвокатите му да бъде освободен под гаранция е било отхвърлено за пети път. Алвеш обещава, че няма да напусне Барселона, но съдиите не му вярват и смятат, че заради богатството си лесно може да избяга.

Причината за това е фактът, че Робиньо, който беше обвинен в изнасилване в Милано и осъден на девет години, не е бил екстрадиран от Бразилия поради законите на латиноамериканската държава.

Ето защо по последна информация от испанските медии Алвеш е започнал стачка. Той не иска да излиза от килията си, не говори с никого и отказва да се храни.

Бразилецът пет пъти променя показанията си за изнасилването, но твърди, че е невинен и че не е принуждавал момичето да прави секс в тоалетната на клуб, а тя е искала да прави акта с него и е влязла доброволно. Алвеш оправда промените в изявленията си с това, че не иска да нарани жена си, която междувременно го е напуснала. Алвеш е изправен пред присъда от 12 години лишаване от свобода.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Алвеш си навлича проблеми сред другите затворници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички