Безпощадна история: Сваляш обувките - получаваш СНИМКА с Майкъл Джордан


Безпощадна история: Сваляш обувките - получаваш СНИМКА с Майкъл Джордан
Снимка: Getty Images

2145 0

Легендата на световния баскетбол и НБА - Майкъл Джордан, е голямо вдъхновение за много хора и деца по света. Той многократно е показвал, че ако всеки работи усилено за мечтите си, те ще станат реалност.

Няма съмнение, че легендата на Чикаго Булс е въздействал на редица баскетболисти, които по-късно се превръщат във величия като самия него - Леброн Джеймс, Дуейн Уейд, Коби Брайънт и много други. Въпреки това обаче не всички деца са успели да видят добрата страна на "Въздушния".

Сваляш обувките за снимка с Джордан?

Преди няколко години баскетболен фен сподели стара снимка на себе си заедно с Майкъл Джордан. На снимката може да се види, че тогава младият фен е бос, като пояснява, че това се дължи на исканията на Джордан.

Ем Джей не е искал детето да носи обувките си с марка Reebok и го е накарал да ги свали, за да се осъществи снимката. Фенът пояснява, че Джордан е бил безкрайно сериозен в исканията си и е имал чувството, че ако не се "отърве" от своите маратонки, то той наистина е нямало да се снима с него.

Странното условие на Джордан

Навярно 6-кратният шампион в НБА е поискал това, защото, когато е била направена снимката (през 1997 година), Ем Джей е градял своя спортен бранд Air Jordan и не е искал да бъде виждан близо до конкуренцията дори и под формата на проста снимка.

Това само по себе си говори за уникалната конкурентоспособност, която "тече" във вените на "Въздушния" - дори и извън баскетболния паркет. Феновете на спорта отлично знаят, че Джордан се е задоволявал само и единствено с победата.

Въпреки това Джордан неведнъж е показвал и голямото си сърце, Ем Джей наскоро дари 10 милиона за благотворителност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички