Да си наемеш Кристиано Роналдо за 4 часа и 1/2: Далеч по-колосална сума от заплатата му


Да си наемеш Кристиано Роналдо за 4 часа и 1/2: Далеч по-колосална сума от заплатата му
Снимка: GettyImages

4716 0

Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо получава космическа сума пари от компания в Саудитска Арабия - далеч преди трансфера му в Ал Насър, където също прибира "нереална" сума за заплата. Той е футболистът, който взима най-високо месечно възнаграждение.

Петкратният носител на "Златната топка" е възнаграждаван с колосалните 173 милиона паунда на година от Ал Насър. Той се превърна и в маркетингова машина още преди години, а сега кара мнозина да насочат поглед към Близкия изток.

Разбита на по-кратки периоди, заплатата му представлява 514 000 паунда на ден и 21 400 паунда на час. Оказва се обаче, че това е нищо, в сравнение със сумата, заплатена от компания от Близкия изток за неговите услуги през 2017 година.

Разкритието правят журналистите от Der Spiegel Рафаел Бушман и Майкъл Вулсингер в книгата Football Leaks: Uncovering the Dirty Deals Behind the Beautiful Game. Сумата е заплатена от Mobily - компания за телекомуникационен бизнес в Саудитска Арабия.

Тя е уредила сделката с ирландската компания Multisports & Image Management, която през 2017 година отговаря за имиджовите права на Кристиано Роналдо. Той е нает за четири часа и половина.

Роналдо изискал близо 1 милиард паунда за 4 часа и половина

По време на тях участва в снимки, подписва пет фланелки, а след това и пуска две публикации в каналите си в социалните мрежи. Mobily получава правата му за този ден, но рекламата е едва регионална - публикациите са ограничени до употреба в Близкия изток и в Северна Африка. В крайна сметка за това си право компания заплаща... 920 000 паунда!

Португалецът набира все повече инерция и в Саудитската професионална лига. Само за последните три срещи на клубния си тим той има седем попадения и две асистенции. Впоследствие самият Роналдо разкри каква е основната причина за впечатляващата му голова мощ в Ал Насър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички