Бивш съотборник на Валери Божинов бе похитен за втори път


Бивш съотборник на Валери Божинов бе похитен за втори път
Снимка: Getty Images/Gulliver

2364 0

Бившият нигерийски полузащитник Кристиан Ободо, който прекара над десетилетие в Серия А, включително престои във Фиорентина и Удинезе, разкри, че е избягъл от похитители в богатия на нефт местната провинция Делта. През сезон 2011/2012 Ободо бе преотстъпен под наем на Лече, където бе съотборник на българския нападател Валери Божинов.

Ободо карал около южния град Уари в неделя, когато двама въоръжени мъже влетяли в автомобила му. „Избутаха приятелката ми от колата. Молех се и се опитвах да проведа разговор с тях, питайки ги какво съм направил, но те ми казаха да запазя мълчание и че ако издам още един звук, ще ме убият“, сподели той в телефонно интервю за АФП, добавяйки че трето въоръжено лице карало зад тях. 36-годишният, който бе редовно сред титулярите на Нигерия между 2003 и 2008, описа още как те са карали града за няколко часа, докато двамата мъже не са им наредили да спрат колата и да излязат от нея.

„Погледнах назад и усещайки леко намаляване, ускорих скоростта“, каза той. Говорителят на полицията Ономе Оноуакпойейа потвърди, че Ободо е бил временно похитен и освободен. „Не пострадах по никакъв начин и нищо не бе откраднато от мен“, добави бившият играч. Отвличанията с цел подкуп от криминални групировки са често срещани в най-населената африканска страна, в частност региона на Делта, който е богат на нефтени залежи. Ободо бе отвлечен в същия район през 2012 и спасен ден по-късно след полицейска акция. Неговите похитители искаха тогава подкуп от около 188 000 долара. Той бе на 17, когато премина в Италия през 2001, за да играе за Перуджа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички