Майкъл Джордан "счупи" още един рекорд, но този път извън паркета


Майкъл Джордан "счупи" още един рекорд, но този път извън паркета
Снимка: Getty Images

3292 0

Легендарният баскетболист и считаният от мнозина за най-добрия такъв - Майкъл Джордан, ще отпразнува 60-ия си рожден ден по много специален начин - достоен за адмириране.

Шесткратният шампион в НБА ще направи дарение на стойност 10 милиона долара на фондацията "Make-A-Wish", потвърди самият Джордан в съобщение до медиите. Това ще е най-голямото дарение в 43-годишната история на фондацията.

"През последните 34 години бе чест да си партнирам с Make-A-Wish и да помогна за усмивките и щастието на толкова много деца. Да станеш свидетел на тяхната сила и издръжливост по време на такъв труден период от живота им наистина бе вдъхновение за мен", споделя Ем Джей.

"Не мога да измисля по-добър подарък за рожден ден от това да видя как други се присъединяват към мен в подкрепата за Make-A-Wish, така че всяко дете да може да изпита магията на това желанието му да се сбъдне", добави милиардерът.

Мисията на Make-A-Wish

Make-A-Wish сбъдва желанията на деца със заболявания. От фондацията се стремят да реализират мечтите на всяко отговарящо на условията дете, защото според тях "желанието е неразделна част от пътя на лечение на детето".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Йосиф Миладинов продава своя медал, за да помогне на пострадалите в Турция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички