Безмилостно: Руски обстрел уби 16-годишен самбист и семейството му


Безмилостно: Руски обстрел уби 16-годишен самбист и семейството му
Снимка: скрийншот

2931 0

Военната инвазия на Русия в Украйна отне живота на още един спортист от окупираната страна. Спортни издания оттам съобщават, че шампионът на Украйна по самбо Артьом Прийменко е загинал след обстрел над град Суми. Самбистът е бил само на 16 години.

Още по-ужасяващото в тази вест е, че спортистът е загинал заедно с цялото си семейство - бащата, майката, бабата и двамата си братя. Фамилията е пребивавала в Суми и е попаднала под обстрел. Новината бе обявена от треньора на Прийменко Евгений Леоненко.

"Тази вечер при въздушни удари на руските войски по жилищни райони на цивилното население в Суми по улица "Роменска", загина Артьом Прийменко, роден през 2006 година - многократен шампион на украинските първенства по самбо. Наш възпитаник... Наш спортист... заедно с него загинаха баща му, майка му, баба му и двамата му по-малки братя Егор и Кирил", написа Леоненко във Фейсбук.

Още в първите дни на войната загина млад украински футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички