Белгийски национал: Закон за многократна смяна на пола? Светът отива по дяволите!


Белгийски национал: Закон за многократна смяна на пола? Светът отива по дяволите!
Снимка: Getty Images

2001 0

Белгийският национал Тома Мюние се възмути от новия закон за смяна на пола в Белгия. Скоро в страната човек ще може по няколко пъти да сменя пола и името си, според различни медии.

"Светът отива по дяволите, и то на добра скорост", написа защитникът, след като сподели статия по темата. Той получи коментар от професор на име Фабрицио Бусела, който написа: "Какво пренебрежение към различните. Какво Ви тревожи?". Белгийският футболист отговори така:

1. Младите хора търсят себе си и намират в смяната на пола отговор на ниското си самочувствие. Това е отворена врата за несъзнателно насилие, което още по-силно ще влоши това, което трябва да бъде житейски избор. Проста констатация на факт.

2. Държавата отново е пасивно ангажирана в разработването на това, което трябва да бъде съзнателен избор. Тази реформа не помага за задоволяване на потребностите на подрастващите от психологическа помощ.

3. Мога да споря по тази тема три часа. Всеки ще си остане със своето мнение. Разбирам всички и първи сигнализирам за дискриминация, но в този случай правителството върви по грешен път. Ние не избираме нашата сексуална ориентация от меню. Наскоро Барселона загуби много фенове заради подкрепа към ЛГБТИ обществото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички