Американската мечта на Лука Дончич, която го свързва пряко с Майк Тайсън


Американската мечта на Лука Дончич, която го свързва пряко с Майк Тайсън
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1441 0

Словенската баскетболна звезда на Далас Маверикс - Лука Дончич, бързо доказа, че се е насочил само и единствено към величието в НБА. Младият баскетболист предизвика фурор отвъд Океана още с дебюта си за тексасци преди 5 години и бързо се превърна в едно от лицата на лигата на извънземните.

Много експерти смятат, че Лука Дончич е на път да сe превърне в един от легендарните баскетболисти в бъдеще. Години, преди да стигне до лигата, 17-годишният Лука Дончич разкри американската си мечта, която е пряко свързана с Майк Тайсън, карайки своето Порше в Испания докато защитаваше цветовете на Реал Мадрид.

Американската мечта на Дончич

В интервю, провело се в Поршето на Дончич, словенецът разказва за своите хобита, навици и предпочитания. Стига се до въпрос за емблематичната му татуировка на тигър на неговата ръка, за която 17-годишният Лука разказва следното:

"Просто харесвам тигри. Може би, ако отида един ден в Съединените щати, ще си купя тигър като Майк Тайсън, обичам тези животни", казва Лука шеговито.

Разбира се, на почитателите на Тайсън им е пределно ясно, че американецът имаше афинитет към тези животни. Той се сдобива с два тигъра веднага, след като излиза от затвора и ги гледа в задния си двор. Наскоро дори излезе любопитната история как точно е успял да се сдобие с тях.

Дончич продължава да блести

Далас Маверикс направи страхотен ход, привличайки Кайри Ървинг от Бруклин Нетс. Лука Дончич вече има своя звезден съотборник и мнозина експерти в САЩ смятат, че тексаският тим вече е един от фаворитите за спечелването на титлата в НБА.

През последните три сезона Лука Дончич пропусна участие във финалите на НБА, въпреки че изведе Далас до плейофи. Мнозина вярват, че Ървинг е човекът, който може да помогне на словенеца за първия му шампионски пръстен, тъй като успя да направи същото заедно с Леброн Джеймс през 2016 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички