Френски съд осъди Патрис Евра за хомофобски обиди, отправени към ПСЖ


Френски съд осъди Патрис Евра за хомофобски обиди, отправени към ПСЖ
Снимка: Getty Images

1307 0

Бившият играч на Манчестър Юнайтед и национал на Франция - Патрис Евра, бе осъден да плати глоба в размер на 1 000 евро от съда в Париж заради отправени хомофобски обиди към ПСЖ през 2019 година, предаде "AFP".

41-годишният Евра е осъден да плати и по 1 500 евро на две граждански организации - "Мус" и "Стоп на хомофобията", както и по 1 000 евро на адвокатите на сдруженията!

Във видео, което се появи в социалните мрежи през месец март 2019-та, около битките на ПСЖ с Манчестър Юнайтед в Шампионска лига, Евра бе заявил: "Париж, вие сте пе**ли, вие сте пе**ли. Тук говорят мъжете!". Впоследствие "Мус" и "Стоп на хомофобията" заведоха дело срещу него за нанесена "публична обида към хората на базата на тяхната сексуална ориентация".

В изявление на адвокатите на асоциациите се казваше: "хомофобските изказвания на публични личности като Патрис Евра подхранват омразата и насилието срещу хора от общността LGBT, особено в страните, където хомосексуализмът се преследва, като Сенегал, откъдето са корените на Патрис Евра". От страната на Евра пък пледираха, че той "не е искал да обиди хомосексуалната общност, а ПСЖ", напомняйки, че още на следващия ден е публикувал видео, в което се извинява за думите си...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Европейският съд се произнесе срещу искането на фенове на Барселона трансферът на Лионел Меси в ПСЖ да бъде разследван

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички