Le Parisien: Михаел Шумахер е в съзнание


Le Parisien: Михаел Шумахер е в съзнание
Снимка: Getty Images/Guliver

13354 0

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е излязъл от комата и е в съзнание, съобщава френският вестник Le Parisien. Преди два дни германецът бе приет в парижката болница "Жоржи Помпиду" за „специализирано тайно лечение“ със стволови клетки.

На Шумахер бе извършена трансплантация на стволови клетки от светилото в кардиохирургията Филип Менаш, като до момента няма официална информация от болницата или близките на Шумахер за състоянието му, но една от сестрите в болницата е разкрила, че той е дошъл в съзнание, твърди френското издание. "Да, той е в моето отделение и мога да ви уверя, че е в съзнание", разкрива тя.

На легендата във Формула 1 е извършена сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя "може да прави чудеса". 

50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски през декември 2013 година. Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни Шумахер се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. През септември Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри. А какво точно представлява последното му лечение - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички