Стана ясно какъв лекар е приел Шумахер и как ще го лекува


Стана ясно какъв лекар е приел Шумахер и как ще го лекува

14541 0

След като стана ясно, че легендарният пилот от Формула 1 - Михаел Шумахер, е бил откаран в болница в Париж за тайно лечение, станах ясни и някои подробности за това какво му предстои. Информацията е на вестник "Le Parisien", според който германецът е бил приет в отделението по сърдечно-съдова хирургия.

Шумахер е бил докаран в болницата при професор Филип Менаше, 69-годишен сърдечен хирург, в пълна тайнственост. Той е бил скрит от всички погледи със специално тъмносиньо покривало. Специален хеликоптер е откарал легендата в парижката болница.

Според източника, д-р Менаше е започнал пионерна клетъчна терапия за мечение на сърдечна недостатъчност. Той също така е част от Съвета на директорите на Института за мозък и гръбначен мозък". Именно от травма на главата Шумахер страда в последните 6 години. През 2014 г. професорът е извършил трансплантация на ембрионални сърдечни клетки на пациент със сърдечна недостатъчност. Първи в света. Оттогава Менаше прави експерименти със стволови клетки.

Според "Le Рarisien", звездният пациент ще се възползва от инфузии на стволови клетки, които се разпределят в тялото за получаване на системно противовъзпалително действие из цялото тяло. Лечението трябва да е започнало тази сутрин и пациентът да бъде изписан в сряда. твърди се, че бившият пилот е направил най-малко две посещения в болницата на Жорж Помпиду миналата пролет. За всичко, което се случва с Шумахер, знаят само най-близките в семейството му и големият му приятел Жан Тод. "Le Parisien" се надява във филма за легендата, който ще излезе през декември, да има повече информация за здравословното му състояние. Вижте трейлъра му в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама