Контузията на Йозил се дължи на компютърна игра


Контузията на Йозил се дължи на компютърна игра
Снимка: Guliver/GettyImages

2854 0

Звездата на Арсенал Месут Йозил продължава да бъде измъчван от контузия в гърба. Германецът не е играл в последните пет мача на своя тим заради травма, като и през миналия сезон имаше подобни проблеми.

Немското издание "Bild" пише, че проблемите с гърба на Йозил са свързани с популярна компютърна игра. Става въпрос за нашумялалата "Fortnite", с която халфът "прекалява". Информацията е потвърдена и от професори в Университета за превенция и ъзстановяване на спортни травми, от където твърдят, че подобни контузии са напълно вероятни.

"Това може да бъде проблем, който е създаден от прекалено дълго стоене на компютър. Атлетите усещат последствията от дългото обездвижване на тялото много по-бързо от непрофесионалните спортисти", споделят от университета.

МИСТЕРИИТЕ ОКОЛО МЕСУТ ЙОЗИЛ НЯМАТ КРАЙ

Според сайта "Wasted ot Fortnite" Месут Йозил е играл в 5 221 игри. Ако всяка от тях отнема по около 20 минути, това значи, че полузащитникът има над 1 700 часа прекарани в игра или около 72 дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички