Венгер: Трябваше да прекъсна футбола, за да започна да печеля трофеи всяка седмица

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер получи награда от Асоциацията на футболните мениджъри (АФМ). Французинът не пропусна и да се пошегува с новото признание, което получи, като заяви, че вече получава награди всяка седмица.

Венгер сподели, че е било необходимо да прекъсне футбола, за да започне да печели трофеи. Наградата бе получена от Венгер на "Уембли" в четвъртък заради впечатляваща му кариера начело на "артилеристите" през всички тези години.

ВИДЕО: Нелепият контрол над топката на 90-милионен футболист

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба определено не изживява най-добрите си дни в своята футболна кариера, като нито спортната му форма е...

"АФМ се радва да признае забележителната кариера на Арсен в треньорската дейност", сподели главният изпълнителен директор на АФМ Ришар Беван. "Ролята на футболния мениджър се промени много от първия мач на Венгер през 1996 година на "Хайбъри", но влиянието върху играта, което наложи Венгер през последните 22 години, означава, че той истински заслужава възхищението на своите колеки."

Венгер посрещна наградата с шеговит тон: "Откакто не се състезавам, получавам награда всяка седмица. Колко глупав трябва да съм, за да не осъзная това по-рано?"

Междувременно Висшата лига посрещна ново име сред треньорите. Вижте кой е новият мениджър на Острова в този материал.

Още по темата

Please select answer!