Известен писател работил c Коби Брайънт по детска книга, но я е изтрил след смъртта на баскетболиста


Известен писател работил c Коби Брайънт по детска книга, но я е изтрил след смъртта на баскетболиста
Снимка: Getty Images/Guliver

3478 0

Световноизвестният бразилски писател Паулу Коелю разкри, че е пишел детска книга в съавторство с баскетболната легенда Коби Брайънт, който загина в хеликоптерна катастрофа в Калифорния преди два дни. Коелю обаче няма да издаде книгата след трагичното събитие от неделя.

"Ти беше повече от велик играч, скъпи Коби Брайънт. Научих много от общуването си с теб. Сега ще изтрия черновата. Тази книга загуби своя смисъл", сподели писателят. Идеята за съвместния проект била на Брайънт, който представил на Коелю идеята си, а писателят веднага откликнал. Коелю разкри, че Брайънт е искал книгата да разказва за деца в неравностойно положение, които успяват да се преодолеят трудностите в живота си чрез спорта.

"Малко по малко напредвахме. Видях го достатъчно пъти, за да се уверя, че той мислеше за много повече неща от спорта. Трагичната му смърт показа колко важен бе той за целия свят, не само за САЩ. Ще обсъждаме неговите завети още много години, не само в областта на спорта", обясни Коелю.

Скоро след признанието на бразилския писател, негови фенове и такива на Коби Брайънт го призоваха все пак той да довърши книгата и тя да бъде издадена, но това изглежда малко вероятно. "Някой ден мога да напиша за нещата, които научих от Коби и колко изключителен човек беше той. Но детската книга вече няма смисъл", каза Коелю.

Литературното поприще не е непозната земя за Брайънт. Той има издадени една автобиографична и две детски книги в САЩ. 41-годишният Брайънт, дъщеря му Джиана и още седем души загубиха живота си, след като хеликоптерът на звездата на Ел Ей Лейкърс се разби в хълмовете край градчето Калабасас при много гъста мъгла и ниска видимост. Коелю изрази своето възхищение от Брайънт и разказа повече за съвместната им работа.

Междувременно, върви подписка с искане смяната на логото на НБА с лика на Коби Брайънт. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички