Трогателната история защо Коби Брайънт винаги е пътувал с хеликоптер (ВИДЕО)


Трогателната история защо Коби Брайънт винаги е пътувал с хеликоптер (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

17708 0

Легендарният баскетболист Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер в неделя вечер (бел.ред - българско време), оставяйки след себе си огромен завет както на баскетболния паркет, така и извън него. Едва на 41-годишна възраст, той загина заедно с една от дъщеря си Джиана, която бе едва на 13 години, като заедно с тях на летателния съд са били още 7 души, включително и личният пилот на Черната мамба. 

Мнозина фенове се питат защо Коби просто не е използвал кола, но това, което може би някои не знаят, е фактът, че още от първите си години в Лос Анджелис Лейкърс, той използва хеликоптер като основно средство за придвижване. От години той живее в Ориндж Каунти и, за да избегне постоянните задръствания в Ел Ей, първо се придвижваше с клубен хеликоптер, а преди няколко години инвестира в собствена летателна машина. 

Историята зад това негово решение обаче е изцяло обвързана с неговото семейство. Както е известно, в НБА даден отбор има минимум 82 мача (41 у дома), като срещите са през ден-два, а Коби е искал да прекарва възможно най-много време със семейството си. И самият той разказва как се е стигнало до идеята за придвижване с хеликоптер. 

"В началото се придвижвах с кола, но постепенно трафикът ставаше все по-сериозен и започнах да изпускам постановки в училище, мюзикъли и всякакви неща. Така че трябваше да измисля начин, по който да успявам да съчетавам баскетбола със семейните дейности", казва той. 

"Трябваше да измисля как да продължа да тренирам и да запазя фокус върху играта, но от това да не страда семейството ми. В този момент започнах да ползвам хеликоптер, с който можех да се придвижвам в рамките на само 15 минути. И така започна всичко. 

Ежедневието ми стана едно и също - ставах рано, карах децата на училище, след това се качвах на хеликоптера, тренирах като луд, приключвах с допълнителните ми тренировки, срещах се с медиите. След това летя обратно, вземам децата от училище и се прибирам. 

Жена ми ми обясняваше, че може тя да се грижи за тези неща, но не исках да го прави. С постоянните пътувания в НБА, не знаеш колко време ще имаш с децата и семейството. Исках да се възползвам от всеки един момент, в който можех да съм с тях, затова и дори само 20 минути в колата с тях бяха толкова важни за мен", обяснява Коби Брайънт в едно от интервютата си преди години. 

В цял свят продължават посвещенията към легендарния баскетболист, като часове след катастрофата с Коби Брайънт хиляди в Ел Ей се стекоха да почетат паметта му (подробности и снимки тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички