33 години по-късно: Жена обвини Майк Тайсън в изнасилване, иска 5 млн. долара обезщетение


33 години по-късно: Жена обвини Майк Тайсън в изнасилване, иска 5 млн. долара обезщетение
Снимка: Getty Images

3235 0

Майк Тайсън вече е лежал в затвора, след като бе признат за виновен в изнасилване през 1992 г. на 18-годишната манекенка Дезире Вашингтон. Тогава е осъден на шест години, но е освободен през 1995 г. за добро поведение.

Друга жертва на изнасилване съди Майк Тайсън за това, че я е насилил в популярен нощен клуб в Олбъни през 1990 г. Жертвата твърди, че е преживяла изключителен емоционален и психологически стрес през годините. Тя иска обезщетение от 5 милиона долара. Всичко това се случва приблизително по същото време, когато участничката в конкурса за красота Дезире Уошингтън разкри, че Тайсън я е изнасилил. Майк винаги е твърдял, че е невинен по делото, заради което лежа в затвора.

Съдебният иск в района на северната част на щата Ню Йорк е заведен съгласно наскоро приетия от щата Закон за оцелелите пълнолетни, който предлага на жертвите на сексуално насилие време от 1 година за завеждане на съдебни дела, извършени преди години или дори десетилетия. Самоличността на жертвата остава тайна, но тя разказа подробно как Тайсън се е натъкнал на нея в местен нощен клуб, наречен "Септември". По-късно тя се качила в лимузината на Майк, след като боксьорът предложил да вземе един от приятелите й и да заведе двамата на парти. Жертвата твърди, че Майк Тайсън бързо започнал да я опипва и целува.

В документа не се разкрива дали Майк Тайсън е бил сам или шофьорът на лимузината е присъствал, когато е изнасилването. Също така няма повече подробности за случилото се, но това дава възможност евентуален свидетел на случилото се да бъде част от това разследване. Тази жена иска да запази анонимността си, защото всяка индикация за нейната самоличност би представлявала риск от по-нататъшно психическо увреждане, тормоз, подигравки или лично неудобство. Представителите на Майк Тайсън все още не са направили публични изявления относно тези обвинения.

Междувременно, Дани Алвеш все още е в затвора по обвинение за изнасилване и не изглежда, че ще излезе скоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички