"Завръщам се" - краткото съобщение, преобърнало света на спорта


"Завръщам се" - краткото съобщение, преобърнало света на спорта
Снимка: Guliver/GettyImages

3523 0

PR текстовете често са прекалено дълги, малко скучни и често казват прекалено малко, за да им се обърне сериозно внимание. Един прес рилийз на този ден преду 24 години обаче е далеч от това описание. Съобщението е кратко, точно и ясно, а есенцията се съдържа в последните 2 думи, които понасят след себе си една огромна вълна от неописуема радост сред милиони.

"Завръщам се".


На тази дата преди 24 години Майкъл Джордан хвърля в екстаз феновете на баскетбола, след като неговият адвокат изпраща краткото съобщение от Въздушния, анонсиращо неговото завръщане в най-великото баскетболно първенство на планетата - НБА.

Както е известно, Негово Въздушно Превъзходителство се отказва за пръв път от любимата игра през 1993 година, след като печели 3-ия си пореден шампионски пръстен с Чикаго Булс. Майк спира с любимата игра заради смъртта на своя баща, като се опитва да преследва кариера в бейзбола именно заради него. Той играе известно време на не особено добро ниво, но осъзнава, че любимата игра му липсва.

По същото време "биковете" са бледа сянка на легендарния шампионски отбор, а в средата на март са с 31 победи и 31 загуби. Усилено се говори, че Джордан може и да спре с бейзбола заради стачката на MLB, а на 18-и март адвокатът на Джордан публикува съобщението от две думи, което отново промени облика на НБА завинаги.

Само ден по-късно Чикаго играе срещу Индиана, а мачът между двата отбора е най-гледаният по време на редовния сезон в НБА от 1975-а година насам. Джордан бележи 19 точки, а в последствие извежда своя тим до полуфинал в плейофите на Източната конференция, въпреки че не е играл баскетбол повече от година и половина. Булс падат от Орландо Меджик, но това е последният случай, в който Въздушния записва загуба в плейофите в легендарната си кариера.

Следват 3 поредни зашеметяващи сезона, в които Джордан печели 3 поредни титли и 3 пъти поред е обявен за MVP на Финалите, а кариерата му го превръща в най-великия баскетболист за всички времена - спор, който великият Майк печели с лекота дори днес, когато сме свидетели на чудовищната игра на ЛеБрон Джеймс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички