Велко Йотов разкри защо големите в българския футбол играха в топ клубове на Европа


Велко Йотов разкри защо големите в българския футбол играха в топ клубове на Европа

6294 0

Бившият български национал Велко Йотов обясни защо според него той и най-добрите наши футболисти от близкото минало са успели да играят в големи европейски клубове. Йотов, който е треньор на деца в Атланта, бе потърсен от испанския вестник "AS", заради факта, че игра в Еспаньол в периода 1993-1995 година. Утре срещу този тим в Лига Европа ще се изправи българският шампион Лудогорец.

"Израснах в страна, белязана от комунизма. Имаше много силна структура и, въпреки трудния живот, страната искаше да постигне резултати в спорта. Футболът беше цар. Треньорите идваха от руското училище. Когато започнах на 17 или 18 години в първия отбор (на Левски, бел.ред.), имаше тренировки, в които не ни беше позволено да пием вода. Беше ни забранено. Когато се върна назад сега, мисля, че това е лудост, но те вярваха, че придобиваме повече сила, съпротива и свикнахме със страданието", заяви Йотов пред "AS".

Запитан какво е положението в България сега бившият нападател заяви: "Вече няма инвестиции или спортни програми". Вижте в този материал на същото издание колко пари е вложил в Лудогорец досега собственикът Кирил Домусчиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички