В Сърбия осмяха Борисов и обявиха: Изваждане от международни турнири ще им се отрази добре


В Сърбия осмяха Борисов и обявиха: Изваждане от международни турнири ще им се отрази добре
Снимка: БГНЕС

27280 0

Българският футбол в момента се тресе от мощен земетръс, като скандалът избухна след мача България - Англия в квалификациите за Евро 2020. Ужасяващата загуба на националния ни отбор с 0:6 и расисткият скандал, запален през първото полувреме, доведоха до искането за оставката на Борислав Михайлов. Както е известно, искането дойде от министър-председателя на страната ни Бойко Борисов. В съседна Сърбия взеха отношение по темата с материал, озаглавен: "Балкански футболен кошмар: За всичко е виновен Боби Михайлов".

Материалът е на популярното издание mozzartsport.com. Авторът му коментира, че властимащите, включили се във вземането на важните за футбола ни решения, са реагирали като гневни фенове. Той изразява и мнение, че на страната ни ще ѝ се отрази добре едно временно изваждане от международните турнири.

"Страната, която създаде, не толкова отдавна, един от най-добрите футболисти на всички времена - Христо Стоичков, който изведе "трикольорите" до полуфиналите на Световното първенство през 1994 година в САЩ вече е на дъното. Но буквално", пише mozzartsport.com. Изданието обяснява за разпалилия се расистки скандал и добавя коментара: "Случилото се веднага бе разказано от британските и други западни медии, сякаш афро-англичаните са преживели класическо робско линчуване, каквото преживяха техните предци от същите тези англичани, а не обичайното подвикване".

Сръбските колеги отбелязват, че особено интересни са били реакциите на служители от българското правителство, като премиера и спортния министър, които са се държали като "средностатистически ядосан фен". "По принцип, много незряло", отбелязва медията. Тя пише, че Красен Кралев е обявил публично искането на оставката на Боби Михайлов "очевидно искайки да впечатли шефа си и да пее в неговия хор".

"Така или иначе, балканският футбол е, с някои изключения, като цяло безпорядък, епицентърът на който в момента е в България. Очакват се сериозни наказания от УЕФА, като може да не е лошо за нашите източни съседи да ги извадят малко от международните състезания и да използват това време, за да си почистят малко къщата", пише още mozzartsport.com. Какво казаха за скандала в Хърватия, чийто рефер Иван Бебек ръководи злощастния мач, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички