"AS" разкри умопомрачителната сума, налята в "изкуствения, но оригинален" Лудогорец


"AS" разкри умопомрачителната сума, налята в "изкуствения, но оригинален" Лудогорец
Снимка: БГНЕС

50355 0

С голям материал за Лудогорец и собственика на клуба - Кирил Домусчиев, излезе днес в големия испански вестник "AS". В него българският клуб е определен като "чудодейния клуб на Домусчиев" и като "изключение в гниещия спорт на една ръждива страна след падането на Желзната завеса".

В материала се казва още, че компанията на Домусчиев - "Хювефарма", специализирана в лекарствата за животни и биотехнологиите, е в топ 10 на най-важните в света в този сектор. Съобщава се, че компанията, която има дъщерни дружества в Минесота и Арканзас, САЩ, е била обявена за "компания на годината в Сейнт Луис".

"Домусчиев е инвестирал вече около 100 милиона в Лудогорец и е възстановил почти цялата инвестиция с модел за продажба на играчи, който е един от доходите на клуба. Сред останалите са средства от Европейския фонд за солидарност и премии от участие в евротурнирите", отбелязва AS.

Изданието посочва още, че моделът, по който Домусчиев изгражда своя клуб, е повлиян от испанския футбол. Съобщава се, че Домусчиев е учил испански като дете и винаги е изпитвал влечение към испанската култура. "Лудогорец доминира в българския футбол, който все още е вцепенен. Държавата вече не инвестира в спорта и само частни инвестиции могат да върнат на картата страната, която 25 години след най-големия си спортен успех (четвъртото място на САЩ'94, бел.ред.) намира утеха в изкуствения, но оригинален Лудогорец, чудодейният клуб на Домусчиев", се казва в материала. А какви са целите на Лудогорец през този сезон, обявени от собственика им, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички