Последния път, когато Реал беше 2-и в Шампионска лига, нещата се развиха много зле


Последния път, когато Реал беше 2-и в Шампионска лига, нещата се развиха много зле
Снимка: Guliver/GettyImages

2446 0

Реал Мадрид не е свикнал да е в ролята на 2-и отбор в груповата фаза на Шампионска лига. За последно през сезон 2008/09 "кралския клуб" завръши на 2-о място, когато беше изпреварен от Ювентус, но със завръщането на Флорентино Перес начело на клуба, "белия балет" неизменно завършваше под №1 в първата фаза на най-комерсиалния клубен турнир. 

Традицията беше нарушена, след като европейският шампион пропиля два гола аванс срещу Борусия (Дортмунд) и завърши 2:2 на "Сантяго Бернабеу", финиширайки на второ място в групата. Това не е толкова лоша новина за испанския колос, като тя дори беше посрещната радушно от феновете. Причината - като 2-и в групата единствените по-опасни съперници, които могат да се изправят срещу Реал, са Ювентус и Арсенал. Ако Реал беше завършил на 1-а позиция, жребият можеше да ги прати срещу Байерн Мюнхен, Манчестър Сити или ПСЖ.

Последният път, когато Реал Мадрид завърши на второ място в груповата фаза, не се разви благополучно за "белия балет". Жребият за осминафиналите прати "кралете" срещу Ливърпул, а сблъсъците се превърнаха в едни от най-тежките в историята на "белите".

В първия двубой испанците загубиха у дома от мърсисайдци с 0:1, което е едно от редките поражения на Реал у дома в този турнир. Реваншът на "Анфийлд" обаче беше истинско мъчение за феновете - 4:0 за "червените" и категорично изхвърляне на европейския суперколос за пореден път на осминафинал. Това беше и моментът, в който феновете се настроиха окончателно срещу Рамон Калдерон (бившият президент на тима), а няколко месеца по-късно Флорентино Перес се завърна в клуба, и то с привличането на Роналдо, Кака и Бензема.

Дали историята може да се повтори? Ще разберем в началото на месец март 2017 година. Но последния път, когато Реал завърши втори, нещата не се развиха никак добре за 11-кратния европейски първенец:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички