В зрелищен спектакъл Реал Мадрид се провали срещу Борусия (Дортмунд) след 2:0


В зрелищен спектакъл Реал Мадрид се провали срещу Борусия (Дортмунд) след 2:0
Снимка: Guliver/GettyImages

1206 0

Реал Мадрид остана втори в груповата фаза на Шампионска лига за пръв път от години насам, след като стигна само до 2:2 срещу Борусия Дортмунд, въпреки че поведе с 2:0 в двубоя на "Сантяго Бернабеу".

Първото полувреме беше изцяло на сметката на Реал Мадрид. "Кралския клуб" изигра отлични 45 минути, в които не остави никакви шансове на своя съперник. Роналдо, Хамес и Бензема се скъсаха да пропускат, но все пак "белите" успяха да поведат през първото полувреме.

В 28' отлично нападение на домакините се разви отдясно, а Карвахал с отличен пас намери Бензема на границата на малкия пеналт - удар и 1:0 за европейския шампион.

Второто полувреме обаче беше далеч по-интересно. "Жълто-черните" заиграха далеч по-добре, но въпреки това в 53' Карим Бензема вкара втория си гол в срещата след блестящо центриране на Хамес Родригес.

Това обаче далеч не беше всичко в срещата. В 61' Марсел Шмелцер нахлу в наказателното поле и със страхотен пас намери Обамеянг - 4-и гол за габонеца в 5 мача и очаквания за страхотни 30 минути на "Бернабеу".

Домакините имаха страхотни шансове да решат всичко в срещата. Бензема и Роналдо се отчетоха с жестоки пропуски, а Марсело определено имаше най-добрият шанс, но от 7 метра не уцели вратата.

В 77' Роналдо пропиля златен шанс, след като беше изведен сам срещу Вайденфелер. Ударът му обаче срещна гредата.

В 88' гостите обаче стигнаха до гол. Марсело загуби дълбоко в половината на Борусия, като Емре Мор веднага пусна великолепен извеждащ пас за Обамеянг. Той безпроблемно надбяга Рамос и сервира топката на Ройс, който вкара за 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички