Какво можеше да бъде: Специалния е бил съсипан, че не е станал мениджър на... Ливърпул


Какво можеше да бъде: Специалния е бил съсипан, че не е станал мениджър на... Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

4407 0

В момента Жозе Моуриньо е мениджър на Манчестър Юнайтед, изпълнявайки една от мечтите си - да получи възможността да води "червените дяволи" след края на ерата "Сър Алекс Фъргюсън". Но това можеше никога да не се случи, ако португалецът беше получил възможността да води не кой да е, а Ливърпул.

През 2004 година битката за поста на "Анфийлд" са били Рафаел Бенитес и Жозе Моуриньо, като новоизгряващата треньорска звезда е искал страшно много работата в клуба, информира бившият ас на "червените" Дани Мърфи.

КАК ЕДИН СЕРВИТЬОР УБЕДИ РОНАЛДО ДА ПРЕМИНЕ В БАРСЕЛОНА?

"Когато Бенитес беше назначен начело на Ливърпул, битката беше между него и Моуриньо. Зная това със сигурност. Моу искаше работата в тима адски много", каа Мърфи пред TalkSPORT.

"Но Ливърпул избраха Бенитес, защото точно беше спечелил испанското първенство с Валенсия, както и Купата на УЕФА. Те мислеха, че това е най-точният избор, защото и Моу беше правил това, но само веднъж, и то в Португалия", допълни Мърфи.

МОУРИНЬО НАПАДНА "ФУТБОЛНИТЕ АЙНЩАЙНИ"

В крайна сметка, Бенитес успя да спечели Шампионска лига по време на престоя си на "Анфийлд", но пък Моу спечели титли на страната във всички възможни страни, в които водеше клубове + Шампионска лига с Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички