Иконичното дуо Петров - Торес, което наказа звездна Барселона (ВИДЕО)


Иконичното дуо Петров - Торес, което наказа звездна Барселона (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7348 0

Един от последните блестящи футболисти на България - Мартин Петров, навърши 44 години на 15-и януари, 2023 г. Роденият във Враца офанзивен футболист остави отпечатък върху националния отбор със своите 90 мача, в които се отчете с 19 гола и 7 асистенции, като едно от попаденията е по време на Евро 2004. 

Пътят на Петров

Родният играч направи солидна клубна кариера зад граница, където най-много срещи натрупа с германския Волфсбург - 136, но паметни остават и периодите му в Атлетико Мадрид и Манчестър Сити. Именно и с "дюшекчиите" записа исторически двубой, срещу не кого да е, а Барселона.

Трансферът в Атлетико

Петров се присъедини към Атлетико на първи юли, 2005-а година, когато правата му бяха откупени от Волфсбург срещу 10 милиона евро. Година по-късно стана и "Футболист на годината" в България, а още и в самото начало на предстоя му на "Висенте Калдерон" идва паметният двубой с каталунците, който се провежда на 18-и септември, 2005-а година. 

Звездният обрат над Барселона

Тогава българинът стартира от първата минута по левия фланг и бива заменен едва в 83-тата минута, след като се е отчел с асистенция при постигнатия обрат над световния колос. Всъщност на "дюшекчиите" им се налага да обръщат двубоя след попадението на Ето'о едва в четвъртата минута на срещата. 

Именно и Мартин Петров е в основата на изравняването, когато чудесен рейд по левия фланг завършва със страхотно центриране към наказателното поле, където испанската легенда Фернандо Торес засича с глава и оформя 1:1 в 16-тата минута.

Домакините изковат пълния обрат още до края на първата част, след като друг балканец - Матея Кежман, се разписва за 2:1 в добавеното време на полувремето. 

В титулярния състав на Барселона от този мач личат имената на Валдес, Пуйол, Деко, Шави, Роналдиньо, докато Иниеста влиза от резервната скамейка по време на срещата.

Вижте по какъв начин честитиха от ЦСКА на Мартин Петров!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички