Как Мартин Петров наказа Юрген Клоп за брутален рекорд в Бундеслигата (ВИДЕО)


Как Мартин Петров наказа Юрген Клоп за брутален рекорд в Бундеслигата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

14294 0

Една от легендите на българския футбол от близкото минало - Мартин Петров, определено може да се гордее с кариерата си. Петров започва кариерата си в родния си Ботев Враца, продължава развитието си в ЦСКА, а след това излиза и на международната сцена, където минава през отборите на Сервет, Волфсбург, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити, Болтън и Еспаньол, преди отново да се завърне на "Армията".

Кариерата на Мартин Петров във Волфсбург

Най-дълго Петров се задържа в Германия с отбора на Волфсбург, където акостира през 2001-ва и остава там до 2005-а. За този период той изиграва 136 мача, отбелязва 38 гола и прави още 38 асистенции. Неговата роля е предимно на фланга, откъдето да центрира или да пробива към сърцевината на терена, но освен това има нюх и да вкарва.

Бербо, Стенли и Марто жонглират с тоалетна хартия (ВИДЕО)

Четирите гола на Мартин Петров срещу отбора на Юрген Клоп

Головият нюх на Мартин Петров се проявява най-силно през 2004-та, когато българинът успява да вкара четири гола в един мач срещу Майнц. По това време наставник на Майнц е германският специалист Юрген Клоп, който сега ръководи Ливърпул. За ужас на Клоп Мартин Петров реализира четири попадения във вратата на отбора му.

Рекордът на Мартин Петров, подобрен от Роберт Левандовски

С тези четири гола Петров поставя рекорд в Бундеслигата - за най-много отбелязани попадения от един играч в шампионатен двубой. Рекордът му се задържа малко повече от десетилетие, преди да бъде подобрен от бившия нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който вкара 5 гола за 9 минути тъкмо на Волфсбург.

Преди няколко години Мартин Петров бе избран за най-доброто крило на Волфсбург - поредното голямо признание за врачанина в Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички