Бивш бос на Сантос: Платих на бащата на Неймар през 2006-а, за да не отиват в Реал


Бивш бос на Сантос: Платих на бащата на Неймар през 2006-а, за да не отиват в Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

21257 0

Бившият президент на Сантос - Марсело Тейшейра, даде своя отговор на въпроса защо Неймар не премина в Реал Мадрид през 2006 година. Той разкри, че бразилската звезда, която към днешна дата отново преговаря с испанския гранд, е бил привърженик на "белите" като момче.

"Той се възхищаваше на Реал от времето на "Галактикос". Ние предложихме на бащата на Неймар 1 милион долара, за да го запазим в отбора. Той се съгласи лесно. Всички членове на борда на клуба ме наричаха луд, но аз знаех, че Неймар е специален. Сантос трябваше да го задържи. Това не беше лесно решение, но се оказа в крайна сметка вярно", заяви Тейшейра, цитиран от AS.

"Ние не водихме преговори с Реал. Всичко, което разказах, беше направено, за да го задържим в клуба. По това време отношенията между Реал и Сантос не бяха лесни заради трансфера на Робиньо. Но в крайна сметка съхранихме правата на Неймар и отношенията между клубовете не се влошиха", каза още бившият шеф на бразилския клуб. Вижте в този материал защо Неймар не е преминал в Реал през 2006 г. според тогавашен треньор в академията на "белите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички