Барселона се надява да повтори историята с Лион отпреди 10 г.


Барселона се надява да повтори историята с Лион отпреди 10 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

1461 0

Тази вечер от 22:00 ч. Барселона ще приеме Олимпик Лион на "Камп ноу" в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Първата среща завърши при резултат 0:0, което не даде никакво предимство на някой от двата отбора.

Все пак при голово реми "хлапетата" ще продължат към следващата фаза на турнира, но Меси и компания едва ли ще искат това да се случи. Още повече, че фаворити като Реал Мадрид и Пари Сен Жермен вече отпаднаха от надпреварата след малко очаквани загуби у дома.

Историята определено е на страната на каталунците, които точно преди 10 години в тази фаза на турнира отстраниха именно Олимпик Лион. Тогава първата среща отново беше във Франция и завърши наравно (1:1), а в реванша (тогава на 11 март 2009) Барса спечели с категоричното 5:2.

Впоследствие испанците триумфираха с "ушатата купа" след победа с 2:0 във финала срещу Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" вече си осигуриха участието в следващата фаза на турнира и Барселона ще иска да стори същото, за да се надява историята отново да се повтори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички