Ливърпул губи милиони, ако Коутиньо напусне Барселона през лятото


Ливърпул губи милиони, ако Коутиньо напусне Барселона през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

2674 0

След като през лятото на 2017 година Неймар избра да напусне Барселона в посока ПСЖ, на "Камп Ноу" имаха тежката задача да намерят бързо негов заместник. Усман Дембеле и Филипе Коутиньо бяха избраните, но Ливърпул не се съгласи да продаде бразилеца, което доведе до купуването на звездата на Борусия Дортмунд.

Все пак каталунците постигнаха своето и взеха 10-ката на мърсисайдци за 140 милиона евро, като в договора между двете страни имаше огромни суми вписани като бонуси за "червените". Сега Коу е резерва на френския национал и рядко получава шанс за изява, което води до спекулациите, че той може да напусне още идното лято.

Точно това може в момента да притеснява шефовете на тима от "Анфийлд", които ще изгубят над 17 милиона паунда. "The Mirror" припомня, че Ливърпул печели по 4,4 милиона паунда за всеки 25 мача в Ла Лига, които Коу изиграе с екипа на Барса в Примера Дивисион. В момента офанзивният футболист е изиграл 43 срещи в Ла Лига и при още 7 до края на сезона, това ще бъдат нови 4,4 милиона в касата на Ливърпул. Това обаче значи, че при изходящ трансфер, клубът ще загуби минимум 8,8 милиона за следващите 50 срещи, които бразилецът никога няма да изиграе на "Камп Ноу".

КОУ Е ГОТОВ ДА ПРЕМИНЕ В АНГЛИЙСКИ ГРАНД ОЩЕ ТОВА ЛЯТО

Ако Барселона не спечели Шампионска лига този сезон, английският гранд ще изгуби нови 4,4 милиона. Това прави загуби в размер на 17,6 милиона паунда, въпреки че клубът ще прибере още 4,4 милиона, тъй като каталунците със сигурност ще играят в Шампионска лига и през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички