ВИДЕО: На тази дата преди 15 г. Меси дебютира за Барселона


ВИДЕО: На тази дата преди 15 г. Меси дебютира за Барселона

2540 0

На днешната дата преди 15 години Лионел Меси дебютира за Барселона на 17-годишна възраст, припомни сайтът на каталунците. На 16 октомври 2004 г. аржентинската суперзвезда се появява на терена на мястото на Деко в мач срещу Еспаньол, осем минути преди края на редовното време.

"Преди 15 години той дебютира за първия отбор. Днес той ще получи своята шеста "Златна обувка". Най-добрият в историята", съобщи микроблогът на Барса в Туитър.

32-годишният Меси е възпитаник на Барселона и най-добър реализатор в историята на отбора. С фланелката на каталунския клуб той има 692 мача във всички турнири, в които е отбелязал 604 гола и е асистирал за 244. Пет пъти е печелил "Златната топка", 10 пъти е ставал шампион на Испания и четири пъти е побеждавал в Шампионската лига. Неговият контракт с Барса е до лятото на 2021 г. Наскоро звездата призна, че е имало период, в който е искал да напусне клуба. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички