Преди 90 години Дан Колов губи лиценза си в САЩ също като Кобрата

Преди почти 90 години легендарният български кечист и борец Дан Колов преживява същото, през което в момента преминава най-добрият ни боксьор в тежка категория - Кубрат Пулев. Колов остава без лиценз да се бие в американски щат, а причината е съмнителни мачове срещу световния шампион Гъс Соненбърг, пише вестник "24 часа".

Наказанието на българина идва на 28 юни 1929 година и важи за щата Илинойс. Колов е наказан за цяла година, докато, засега, санкцията на Пулев е за шест месеца. Според разследването кечистът ни е участвал в 6 съмнителни мачове срещу вече назования противник. За да не бъде хванат, той е използвал различни псевдоними. Сред станалите известни на спортната комисия на Илинойс са Дан Колмън, Дейв Петров и Фред Гоч.

Бербатов: Сега ако бях, щях да кажа нещо, ако ме бяха извадили от финала в ШЛ

Голямата футболна звезда на България Димитър Бербатов говори за финала в Шампионска лига преди 8 години. В деня на финала през настоящия сезон ме...

Легендарният българин губи и шестте мача, проведени в различни градове. Някои от тях са в последователни дни. Колов се опитва да обжалва отнемането на лиценза си, но жалбата му е отхвърлена. В днешно време на територията на САЩ различните щатски комисии уважават взаимно решенията си, но по времето, в което е наказан Колов, това не е така и той се мести на Западното крайбрежие на САЩ, където продължава кариерата си.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО МАЧОВЕ В БЕТ365 (важат условия) (18+)

Изданието отбелязва, че по това време хонорарите на новия му адрес не са толкова големи, колкото в Илинойс. Колов прави няколко мача и в Канада, докато наказанието изтече. Срещу Соненбърг обаче комисията на Илинойс не предприема никакви мерки, вероятно защото той е мегазвезда и може би най-известният спортист в Щатите в онова време. Междувременно Кобрата е заплашен от ново наказание в Америка. Вижте подробности в този материал. 

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!