Как реагира Аржентина, когато изхвърлиха Марадона преди мача с България?


Как реагира Аржентина, когато изхвърлиха Марадона преди мача с България?
Снимка: Guliver/GettyImages

10048 0

През тази година се навършват 25 години не само от най-големия футболен успех на България в историята (4-ото място на Мондиал 1994), но и четвърт век от края на футболната кариера на Диего Армандо Марадона в фланелката на Аржентина. Край, който до ден днешен остава като един от най-тъжните в спортната история.

Както е известно, легендарният футболист даде положителна допинг проба за употреба на тогава забраненото вещество ефедрин след победата с 2:1 над Нигерия. Така, непосредствено преди битката с България Аржентина трябваше да се раздели с най-важната си фигура.

"Диего беше съсипан. Заключи се в стаята си и не искаше да разговаря с никого. Казах на селекционера Басиле, че Марадона няма да играе. Той разкри тъжната вест на футболистите и обстановката беше като на погребение. Никой не говореше. Всички бяхме така включително срещу България и ситуацията беше тягостна. Получи се много грозно", коментира тогавашният доктор на националния отбор Роберто Пеидро.

След случилото се с Марадона, България печели с 2:0 срещу "гаучосите", които все пак излизат от групата след победите си над Гърция и Нигерия. Още на осминафиналите обаче Аржентина отпада от Румъния, а светът се пита - какво щеше да стане, ако Диего Марадона беше играл по време на цялото Световно първенство?

Интересен факт е, че единственият българин, носител на Златната топка, Христо Стоичков подкрепя Марадона след случилото се в САЩ, а двамата се превръщат в добри приятели. Сега обаче двамата дори не си говорят - каква е причината за разрива между Стоичков и Марадона четете в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички