"Геният от Росарио" на 32: Какви предизвикателства ще гони Меси до края на кариерата си?


"Геният от Росарио" на 32: Какви предизвикателства ще гони Меси до края на кариерата си?
Снимка: Getty Images/Guliver

9460 0

Световната футболна звезда Лионел Меси навършва днес 32 години, оставяйки зад гърба си едни от най-славните и величествени моменти, които някога играта е виждала. Аржентинският виртуоз завинаги ще остане в сърцата на милиони фенове със своята пленяваща магия.

С всяка изминала година нападателят на Барселона все повече се доближава до онзи момент, който никой не иска да настъпи - отказването на Меси и слизането му от футболната сцена, която огряваше през цялата си кариера. Няма спор, че рекордите и постиженията в списъка на нападателя ще се помнят дълги години напред, но аржентинецът все още има какво да преследва, преди да постави край на паметния си път. "Marca" представи част от предизвикателствата, които ще гони Меси оттук до края на кариерата си.

Да спечели Шампионска лига отново

Лионел Меси е вдигал най-престижния европейски клубен турнир цели четири пъти, но въпреки това неговият стремеж в следващите години ще бъде насочен към спечелване на още одно отличие от тази надпревара. Аржентинецът иска да вдигне трофея като капитан на Барселона, а в същото време да опровергае критиците, които го обвиняват, че не притежава лидерските качества, нужни за този трофей. Както е известно, каталунците не са печелили приза от 2015 година насам, а Меси се надява да помогне на тима да го направи отново, преди да "окачи" бутонките на стената.

Да се превърне във вечния голмайстор на Шампионска лига

Един от най-големите рекорди, който не е притежание на Меси, а на неговия голям съперник през последното десетилетие - Кристиано Роналдо, е този за най-голям брой отбелязани попадения в Шампионска лига. Португалската звезда води еднолично класацията със 126 гола, но Меси не е никак далеч, като има на сметката си с 14 по-малко - 112. Аржентинецът е с няколко години по-млад от Роналдо, което му дава реални шансове да застигне впечатляващия рекорд на бившия нападател на Реал Мадрид.

Да спечели трофей с Аржентина

Едни от най-големите критики, които търпи Меси през последните години, са за неговите изяви с националния отбор на Аржентина. Южноамериканската страна така и не успява да разгърне потенциала си на международната сцена, което от своя страна индиректно води до негативи и за Лео Меси. Аржентина загуби три големи финала в три поредни години в периода 2014-2016 г., а за момента най-ценното отличие за Меси и компания остават златните медали от Олимпийските игри в Пекин от 2008 година. Аржентинската звезда се надява на трофей от Световно първенство или Копа Америка.

МЕСИ: КОПА АМЕРИКА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА ЗА НАС

Да спечели спора "Меси-Роналдо"

Едно от най-големите съперничества, които играта някога е виждала - това между Кристиано Роналдо и Лионел Меси, може да бъде окончателно прекратено с един-единствен индивидуален приз - "Златната топка". В момента двете суперзвезди са с изравнен брой "Златни топки" (5), а целта и пред двамата би била да излязат еднолично на първото място, спечелвайки рекордното шесто отличие.

Отново да спечели шест трофея в рамките на един сезон

Лионел Меси имаше удоволствието да спечели рекордните шест трофея за Барселона в рамките на една година, а това се случи под ръководството на Хосеп Гуардиола. За аржентинеца би било сбъдната мечта да повтори това постижение, с което и да докаже на света, че каталунците са способни да повторят подобен успех и без помощта на испанския мениджър.

Да отбележи гол на новия "Камп Ноу"

Реконструирането на "Камп Ноу" се очаква да бъде завършено през 2023 година, когато Лионел Меси ще бъде на 36-годишна възраст. За аржентинеца би било страхотен момент да се разпише на новия стадион, преди да прекрати окончателно своята кариера.

Източник: Marca.com


 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички