Фиго: Трябваше да платя всички сезонни билети на "Бернабеу", ако откажех трансфер в Реал

Португалската футболна легенда Луиш Фиго разкри нови подробности за скандалния си навремето трансфер от Барселона в Реал Мадрид. Той заяви, че е рискувал да плати голяма парична сума, в случай че се откаже от този трансфер.

"Изкарах пет чудесни години в Барселона, както в личен, така и в спортен план. Но през лятото на 2000 година изборите за президент на клуба трябваше да спечели Гаспар, на когото не се доверявах съвсем. Всичко стана толкова сериозно и ние достигнахме до там, че моят агент постигна споразумение с един от кандидатите за президент на Реал Мадрид - Флорентино Перес", разказа Фиго, цитиран от "Marca".

Петима играчи, чиито трансфери са донесли огромни печалби

През последните години ставаме свидетели на мултимилионни трансфери в най-великата игра – футбола. Това е нормално, с оглед на факта, че вс...

"Моят представител подписа документ, според който трябва да платя всички сезонни билети на "Сантяго Бернабеу", в случай че не премина в Реал. Това бе негова отговорност, защото аз не бях подписал нищо, а само се доверих на думите му. В Барселона ми казаха, че мога да напусна, ако донеса добра оферта за себе си. Тогава не познавах Флорентино Перес", продължи легендата.

"Когато Перес спечели изборите, аз бях на почивка в Сардиния. Моят агент и адвокатът ми дойдоха там и ме убедиха за трансфера. След това отидохме в Лисабон, където няколко часа разговарях с Перес. Тогава се обадих на съпругата си и казах, че се местим в Мадрид", завърши Фиго. Този разказ се различава с този на бившия португалски национал Пауло Футре по същия въпрос. Вижте неговата версия в този материал.

Още по темата

Please select answer!