Разкритие: Фиго не искал преход в Реал, но бил принуден


Разкритие: Фиго не искал преход в Реал, но бил принуден
Снимка: Getty images/Gulliver

5257 0

Бившият португалски национал Пауло Футре разкри, че големият му сънародник Луиш Фиго не е искал да премине в Реал Мадрид навремето през 2000 година. Той е казал съдбоносното "да" на мадридчани, преминавайки там от Барселона, защото не е имал избор.

"Три дни преди изборите за президент на Реал Фиго видял в какво се е забъркал, след като получи смъртни заплахи за дъщеря си и широка дискусия в спортната преса. Фиго каза на своя представител Жозе Вейга, че не иска да ходи в Реал Мадрид. Въпреки това в последния пункт по договора между двете страни е било написано, че Фиго трябва да заплати 35 милиона евро на Реал, ако се откаже от трансфера. Фиго е нямал избор - бил е скован от условията на сделката. Трябва да се поставите на негово място. Той беше един от най-добрите футболисти, но с най-лошия трансфер", заявил Футре, цитиран от "Marca".

Както е известно, португалската звезда премина в Реал от Барселона срещу 56 милиона долара. Този трансфер стана един от най-скандалните в историята на футбола. Феновете на каталунския клуб и до днес смятат Фиго за предател, освиркват го навсякъде, където го срещнат, а в дните около трансфера той бе замерян с различни предмети, най-скандалният от които беше отрязана свинска глава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички