ПРОГНОЗИ за Премиершип: Тотнъм - Челси, Лестър - Манчестър Юнайтед


ПРОГНОЗИ за Премиершип: Тотнъм - Челси, Лестър - Манчестър Юнайтед

3111 0

Почивните дни са в ход, в ход е и рубриката „Прогнози” на Sportlive.bg. Насочваме поглед към Висшата лига и по-конкретно – Лондон.

Тотнъм – Челси, 14:00 часа, 29.11.15


Тази година е пълен провал за тима на Жозе Моуриньо. 7 загуби в 13 мача и само 1 победа като гост бележат най-слабото представяне на действащ шампион на Англия при защита на титлата. От друга страна Тотнъм, заедно с Лестър, са отборът с най-малко загуби на този етап в Премиершип – само 1, при това като гост на Манчестър Юнайтед, а сега „шпорите” ще бъдат домакин.

Като дълбочина на състава и в двата отбора има проблеми, но поне на хартия в Челси има по-голяма липса – капитанът Джон Тери. Най-вероятно ветеранът няма да може да играе в дербито, което ще наложи преначертаване на и без това рехавата защита на сините – Кърт Зума ще бъде централен защитник, Аспиликуета ще отиде отляво, а Бранислав Иванович ще поеме десния фланг. В Англия има доста предположения, че Еден Азар може и да играе отляво, а не зад гърба на Диего Коща, като вместо белгиеца там ще застане Оскар. При Тотнъм се завръща много важно за състава трио – Муса Дембеле, Дани Роуз и Кайл Уолкър. Много емблематичен би бил сблъсъкът между Роуз и Иванович на фланга. „Шпорите” няма да могат да разчитат на Набил Бенталеб и Ерик Ламела, които все пак може и да са на пейката, но Надил Шадли със сигурност е аут.

Последното дерби между двата отбора на „Уайт Харт Лейн” завърши 5:3 за Тотнъм и мнозина се надяват на нещо подобно сега. Трябва обаче да се има предвид, че през седмицата и двата отбора пътуваха доста за европейските си ангажименти – Челси пътуваха до Израел, за да победят с 4:0 Макаби Тел Авив, а Тотнъм отидоха до Азербайджан, за успеха с 1:0 над Карабах. Това предполага известна умора и може би по-предпазливо отношение към настоящото дерби.

Дотук през годината Тотнъм изигра три мача в Премиершип, които могат да се нарекат дербита с кандидатите за слава в лигата – с Ливърпул, с Манчестър Сити и с Манчестър Юнайтед, като регистрира 0:0, 4:1 и 0:1. Челси пък катастрофира като гост на Сити с 0:3, беше бит сериозно от Ливърпул у дома с 1:3 и надделя като домакин над Арсенал с 2:0. Настроението при сините обаче изглежда приповдигнато и предвид историческия факт, че Тотнъм се дъни в моментите, в които изглежда на ръба да стъпи на пътя на големите, дали не е дошло времето хитрата лисица Моуриньо най-после да блесне - все пак дотук той удържа поста си, въпреки ежеминутното очакване за уволнение и въпреки редицата приказки за изпуснатата съблекалня.

ПРОГНОЗАТА на Sportlive: Равен или победа за Челси (1.55); Ъндър под 2,5 гола (1.95); Точен резултат: 1:1 (7.00)

Хедж: Оувър над 2,5 гола (1,95);

По-екстравагантна прогноза за рискуващите: Знак 2 (2.90), Точен резултат: 0:1 (11.00)

Бонус залог: Лестър – Манчестър Юнайтед, 19:30 часа, 28.11.15


Крайно изненадващо домакините са първи в Премиершип и приемат стоящия на второ място и само на точка зад тях тим на „червените дяволи”. В дългосрочен план едва ли някой вярва, че „лисиците” са способни да устискат позицията си или че дори могат да останат накрая в зона Шампионска лига, но в момента те са на гребена на вълната, със само една загуба - като домакин с 2:5 от Арсенал. От друга страна Юнайтед показват признаци на сериозна яловост в нападение напоследък и предвид мача през седмицата с ПСВ „червените дяволи” може и да имат немалко проблеми днес, още повече че те имат и повечко грижи с контузии – Андер Ерера, Фил Джоунс, Майкъл Карик, Люк Шоу, Антонио Валенсия. Липсата особено на Карик пречи на баланса при Юнайтед. Интересен паралел с другото дерби на кръга във Висшата лига е, че и тук в последния мач между двата отбора, в който домакин е по-малко успешният, резултатът е 5:3 за него. Затова и по-рискуващите могат да погледнат с добро око на следните опции – победа за Лестър (3.20), победа за „лисиците” или равен (1.60), оувър над 2.5 гола (2.00); Първо полувреме – краен резултат: Лестър – равенство (15.00).

Залогът на Sportlive: Първо полувреме – краен резултат: Лестър – равенство (15.00); Знак – 1 (3.20); Точен резултат: 2:1 (13.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички