ПРОГНОЗА за Премиершип: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити


ПРОГНОЗА за Премиершип: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1939 0

Неделя, 25 октомври, е ден на местни избори в България, но е и ден на голямо градско дерби в Англия. Лидерът в Премиершип дотук Манчестър Сити гостува на най-титулования на вътрешната сцена клуб на Англия – Манчестър Юнайтед. Срещата започва в 16:05 българско време.

Дербито е и юблей – мач номер 170 между двата отбора. В общата статистика досега Юнайтед води със 70 победи срещу само 49 за Сити при 50 равенства, но в последните 8 дербита Сити печели 6 пъти. Крайно интересен факт за футболните прогнози е, че първите четири мача между двата отбора за първенство завършват наравно – в периода 1947 – 1949, а вече 12 дербита двата отбора не са завършвали наравно. Но пък в последните 10 дербита средно на мач са вкарвани по 4,1 гола – страхотно постижение.

Преди сегашното дерби, определено Сити има много повече проблеми със състава. Огромната липса ще е голмайсторът на светлосините Серхио Агуеро. Той има 6 гола през този сезон, а срещу Юнайтед е вкарал 8 гола в 8 мача във всички срещи между двата отбора в различните турнири. Но не само липсата на Агуеро ще е проблем – няма да ги има още Давид Силва, Самир Насри, Гаел Клиши и Фабиан Делф, а Мануел Пелегрини все още не е сигурен дали скалата в центъра на отбраната на Сити Венсан Компани ще може да изкара пълни 90 минути.

От друга страна при Юнайтед единственият по-голям проблем е липсата на Ашли Йънг. Контузени са още младият централен защитник Пади Макнеър и Люк Шоу. Липсите на Клиши и Шоу ще съзадат предпоставки за по-ефективни флангови атаки в червено и в светлосиньо. Със сигурност Хесус Навас и Рахим Стърлинг ще са грижа за червените дяволи, а Антонио Валенсия може да бъде изтеглен в халфовата линия и заедно с Матео Дармиан да направят добра двойка на десния фланг на Юнайтед.

При всичките липси на Сити, коефициент 2.62 за победа на Юнайтед определено изглежда апетитен. Равният е 3.50 и предвид липсата на Х в 12 поредни мача между двата отбора и липсата на равенство във вече 9 кръга от началото на сезона в срещите на Сити, тази опция също не е за пренебрегване. Като цяло преобладават по-ниските коефициенти за гол-гол и оувър, но веднага се набива в очите друга, не толкова явна статистика – в четири домакинства за шампионат Юнайтед е допуснал само един гол, а без Агуеро и Силва като заплаха за защитата на червените дяволи защо да няма отново суха мрежа? Още повече, че Сити за последно не е вкарвал на Юнайтед преди цели 12 мача - все някога пак ще се случи.

Залогът на Sportline: Знак – победа за Юнайтед (2.62), и двата отбора да вкарат - НЕ (2.20), първо полувреме-краен резултат – равенство/Юнайтед (6.00). Хеджиране на залога – знак Х (3.50).По-екстравагантна опция: точен резултат 1:0 за Юнайтед (10.00).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички