ПРОГНОЗА за квалификациите за Русия 2018: Аржентина - Бразилия*


ПРОГНОЗА за квалификациите за Русия 2018: Аржентина - Бразилия*
Снимка: Getty Images/Guliver

2866 0

Паузата за национални отбори е крайно опъваща нервите на ръководствата на всички големи клубни отбори. Причината е, че твърде често в националните срещи големите звезди се контузват и това няма как да зарадва който и да е клуб, плащащ милиони на водещия си играч, за да му носи успехи. Националните отбори обаче все още си остават еталона на футбола – просто защото там защитаваш честта на родината, въпреки вече по-широко разпространената практика на натурализиране. Затова и сблъсъци като топ мача на световните квалификации в Южна Америка не могат да бъдат подминати.

Аржентина – Бразилия, 14 ноември, 02:00 часа българско време

Първоначално срещата трябваше да се играе от 02:00 часа на 13-ти ноември, но проливен дъжд над Буенос Айрес направи това невъзможно и мачът беше отложен с 24 часа*. Абсолютно невероятно след два изиграни мача нито един от двата колоса на световния футбол не е в зоната за класиране. Аржентина даже още не е вкарала гол и няма победа. Нещо повече – гаучосите ще са без Карлос Тевес заради контузия в коляното, както и без голямата си звезда Лео Меси, който също е с проблем в коляното. На всичкото отгоре и Серхио Агуеро ще липсва, заради разтежение. Това оставя напред като най-значими имена намиращият се в страхотна форма Анхел Ди Мария и Гонзало Игуаин, които бяха за известно време съотборници в Реал Мадрид. Новата звезда на Ювентус Пауло Диабала също е опция за домакините, но е по-вероятно до Игуаин и Ди Мария да е Езекил Лавеци. Тата Мартино има проблеми и в защита – с контузии са десния бек Пабло Сабалета и централния защитник Езекил Гарай.

Същевременно Бразилия има за какво да се радва по отношение на състава – голямата звезда на селесао Неймар се връща след наказание. Възстановен от контузия е и Давид Луис, което дава страхотен избор в отбрана на златистите – Луис, Миранда, Данте, Тиаго Силва. Голямата липса за бразилците е левият халф-бек Марсело. Спорно е обаче решението на селекционера на бразилците Дунга да залата на вече залязващия голям плеймейкър Рикардо Кака, който дори не е титуляр в отбора си Орландо Сити в САЩ за сметка на Фелипе Коутиньо от Ливърпул. Все пак напред, до Неймар, ще са крилото на Байерн Дъглас Коща, който вероятно ще атакува точно през позицията на липсващия Сабалета, както и поливалентния халф на Челси Вилиан.

В полза на Бразилия говори и статистиката – преди шокиращото 0:2 от Еквадор на старта на квалификациите, Аржентина за последно беше губила като домакин точно от Бразилия. Между двата отбора няма равенство в последните пет мача помежду им, а предвид ранната фаза на квалификациите и лошия старт е много вероятно Аржентина да подходи по-предпазливо, с мисъл на първо място за защита, с цел да не загуби и да се стигне до големи сътресения в ръководството на отбора. Все пак е логично да се очаква, че при играчите, с които разполага дори и след очертаващите се липси в състава, Аржентина със сигурност да вкара гол - и предвид двата поредни мача без отбелязано попадение за гаучосите.

ПРОГНОЗАТА на Sportlive: Ъндър, под 2,5 гола (1,61); Знак – Х (3.50); Точен резултат: 1:1 (6.00); Голмайстор: Анхел Ди Мария (3.60);

Хедж: Знак 1 (2.50), първо полувреме-краен резултат: равенство-Аржентина (5.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички