ПРОГНОЗИ за Финалния Мастърс на ATP: Ден Първи


ПРОГНОЗИ за Финалния Мастърс на ATP: Ден Първи
Снимка: Getty Images/Guliver

1357 0

Дори след кървавия ужас в Париж, животът продължава. Продължават и големите спортни събития – а всички знаем, че спортът има магическата способност да обединява. Затова дано намерим малко успокоение там - в утрешните мачове (15 ноември) на може би най-голямото тенис шоу в света.

Новак Джокович – Кеи Нишикори, 16:00 часа


Чаканият с най-голям интерес турнир в света на мъжкия тенис след състезанията от Големия шлем – Финалният Мастърс на осемте най-добри за годината, започва с мач на световния номер едно и действащ носител на титлата на този турнир Новак Джокович. Ноле се изправя в O2 Арена в Лондон срещу японеца Кеи Нишикори – от 16:00 часа българско време.

Каква е ситуацията преди двубоя – Джокович има едва 5 загуби при 78 победи този сезон и след US Open е загубил всичко на всичко само един сет – срещу Стан Вавринка на полуфинала на Мастърса в Париж. Сърбинът има общо 10 титли през годината, постави рекорд с цели 6 Мастърс титли за един сезон, спечели 3 титли от Големия шлем и игра финал на четвъртия турнир – „Ролан Гарос”. Нишикори пък има 53 победи и 14 загуби, с общо 3 титли през годината.

Иначе дотук двамата са се изправяли един срещу друг общо 7 пъти, като в 5 случая Джокович е победител, но 1 от тях е след като Нишикори се отказва още преди мача да започне – през миналата година, на полуфинала на Мастърса в Маями. Нишикори определено е тенисист, който създава трудности на Ноле – последните два мача между двамата във формат 2 от 3 сета завършват в три сета, включително на полуфинала точно в Лондон през миналата година.

Мнозина специалисти сочат японеца като по-млада версия на Джокович, но все още има очевидни разлики в качеството на игра. На първо място – вторият сервис на Нишикори е твърде слаб. Форхендът на азиатеца също не е на нивото на този на Джокович. Нишикори обаче е впечатляващ на ретур и показва рефлекси, за каквито дори световния номер едно може да завиди. През тази година обаче той затвърди впечатлението за твърде голяма чупливост – на последния турнир преди състезанието в Лондон японецът имаше болки в гърба и се отказа срещу Ришар Гаске. Едва ли при цялостната си кондиция през тази година той ще може да противопостави нещо специално на Ноле.

ПРОГНОЗАТА на Sportlive: Победа за Новак Джокович (1,050); Точен резултат: 2:0 сета (1,20); Под 19,5 гейма (1,83); Без тайбрек в мача (1,25)

Роджър Федерер – Томаш Бердих, 22:00 часа


Това е безспорно по-интересният мач за деня. Световният номер 3 срещу световния номер 6.

Тази година Федерер показа изумителна форма за възрастта си – вече 34 години. Швейцарецът игра два финала на турнири от Шлема – на любимите „Уимбълдън” и US Open, като и в двата случая беше спрян от Джокович. Федерер обаче е единственият в света, който през тази година би повече от веднъж непобедимия сърбин – цели два пъти. Швейцарецът е с баланс 59 победи и 10 загуби, като завоюва общо 6 титли, а най-ценната му е Мастърсът в Синсинати, с победи над Мъри и Джокович без дори да допусне пробив.

Бердих, от друга страна, имаше много силна първа половина на годината, като игра финал в Монте Карло, загубен с 1:2 сета от Джокович. От „Ролан Гарос” насам обаче чехът изпусна парата и не се запомни с нищо кой знае какво. Все пак в Париж, преди заключителния турнир, той изпоти сериозно Джокович и загуби след два тайбрека.

В общия баланс между Федерер и Бердих предимството е за швейцареца – 14:6 победи. Факт е обаче, че силовият стил на чеха е мъчил много Роджър, когато той не е бил в пеRFектна кондиция при играта с крака. Сега такива признаци се наблюдават след дългия сезон, но плюс за физическото състояние на швейцареца е ранното отпадане в Париж. През тази година Федерер два пъти игра с Бердих и два пъти спечели доста лесно, включително като му извъртя геврек в Индиън Уелс. Може би вече е дошло времето за по-труден мач за Федерер, макар и на любимата му настилка в Лондон.

ПРОГНОЗАТА на Sportlive: Победа за Роджър Федерер (1,22); Точен резултат: 2:1 сета (4,00); Над 22,5 гейма (1,90); Да има тайбрек в мача (1,90)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички