ПРОГНОЗА за Премиершип: Евертън - Ливърпул


ПРОГНОЗА за Премиершип: Евертън - Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1695 0

Неделя, 4 октомври – денят на футболните дербита в цяла Европа. Куп мачове в различните големи първенства приковават вниманието на всички футболни фенове, а какво по-хубаво от това да следиш някой мач не само защото си запален по-играта, а и защото си сложил някой лев/долар/евро, за да докажеш на себе си и околните, че я разбираш тази игра? Внимавайте все пак с прогнозите – топката е женски род, а няма мъж на тази планета, който да разбира какво се върти в главите на жените. Нека сега се насочим към първото голямо дерби от много през днешния ден.

Евертън – Ливърпул, 15:30 часа българско време

Може да се каже, че в този мърсисайдски сблъсък Евертън влиза като лек фаворит. Вторият клуб в Ливърпул е с точка пред големия градски съперник и показва повече характер от тима на Брендън Роджърс през кампанията дотук. В миналия кръг карамелите обърнаха от 0:2 като гост Уест Бромич и със сигурност ще влязат в дербито с приповдигнато настроение. Ливърпул също записаха успех с 3:2, но като домакин срещу Астън Вила и след доста мъка.

Големият въпрос преди дербито е ще играе ли основната ударна сила в атаката на Ливърпул – Кристиян Бентеке. Заедно със Стъридж, Бентеке е основна ударна сила и ако липсва, това ще ограничи опциите за Ливърпул, които ще са и без Джордан Хендерсън – човекът, поемащ бремето в халфовата линия след ерата „Стивън Джерард”. При евентуална липса на Бентеке, като нищо Ливърпул няма да вкара гол. За Евертън важен липсващ е острият Кевин Миралас, заради наказание, а няколко ключови играчи, даващи дълбочина на състава, са контузени – Лейтън Бейнс, Тони Хибърт, Стивън Пиенар и Том Клевърли. Всички тези липсващи може би ще се окажат достатъчно основание за Роберто Мартинес да е малко по-предпазлив – същото се отнася и до Брендън Роджърс, така че може да очакваме по-скоро ъндър мач. Всъщност точно фактора „Роджърс” трябва да поставя под въпрос Ливърпул във всяко дерби.

Залогът на Sportline: Ъндър под 2,5 гола, точен резултат - 1:1 (6,50)/1:0 (9,50), знак – Х1 (3,40/2,70)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички