ФУТБОЛНА ПРОГНОЗА: Арсенал - Байерн Мюнхен


ФУТБОЛНА ПРОГНОЗА: Арсенал - Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images/Guliver

2330 0

Тази вечер ще се изиграят половината от мачовете от третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига, като зрителският интерес ще бъде прикован от двубоя между Арсенал и Байерн.

"Артилеристите" стартираха ужасяващо кампанията си в най-комерсиалния клубен турнир, след като записаха две поредни поражения - от Динамо (Загреб) с 1:2 и от Олимпиакос с 2:3.

В същото време Байерн е безкомпромисен до момента в турнира, спечели и двата си мача с лекота и с голова разлика от 8:0 спокойно оглавява групата, от която се очакваше Арсенал да излезе с лекота.

Сега обаче възпитаниците на Арсен Венгер са изправени пред ранно отпадане и всичко друго освен победа в домакинския мач на "Емиратс" може да означава тотален крах на евро-мечтата на Арсенал. Хосеп Гуардиола пък може спокойно да се класира и без този двубой, но историята показва, че баварците са изключително силни, докато не се класират и математически, а чак след това "отпускат газта".

В последните си два мача Арсенал не допуска голове, което е добра атестация за играта в защита на тима след слабия старт на сезона. Особено като се има предвид, че "артилеристите" записаха и мач срещу Манчестър Юнайтед.

Байерн обаче е отбор от друга класа и се намира в страховита форма. В последните 12 мача шампионът на Германия има 12 победи, 40 отбелязани гола, 7 сухи мрежи и едва 5 допуснати попадения. В същото време обаче баварската защитна линия (изнесена високо) не се е изправяла срещу толкова бързи и технични футболисти. Йозил, Алексис и Уолкът със сигурност могат да се възползват от този факт и да създадат куп неприятности на Мануел Нойер.

Поглеждайки към огневата мощ, с която разполагат и двата тима, особено при формите, демонстрирани от Санчес и Левандовски, крайният изход е непредвидим. Но ако има едно сигурно в този мач, то е, че ще видим зрелище, а любителите на футболни прогнози могат спокойно да вярват, че ще има поне поне по един гол в двете врати.

ПРОГНОЗА: И двата отбора да отбележат гол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички