ПРОГНОЗА: Кеи Нишкори - Сантяго Жиралдо


ПРОГНОЗА: Кеи Нишкори - Сантяго Жиралдо
Снимка: Getty Images/Guliver

1896 0

Турнирът от серията 500 в Барселона е голямото събитие в тенис календара при мъжете през тази седмица. Там, за съжаление, не участва първата ни ракета Григор Димитров, но това не означава, че няма любопитни мачове и възможности човек да си поиграе с букмейкърите.

През днешния ден, след по-малко от час (12:00 часа българско време), започват осминафиналите. Действащият шампион Кеи Нишикори излиза срещу колумбиеца Сантяго Жиралдо и на пръв поглед това е мач без интрига. За по-хазартни типове обаче срещата може да се окаже възможност да направят някоя нелоша сумичка.

Дотук в преките двубои между двамата Нишикори води с 5:1 победи. НО – единствената победа на Жиралдо е на клей – точно настилката, на която се играе в Барселона. Нишикори определено изпитва трудности от физическо естество през този сезон. Японецът не е толкова агресивен и свеж, както през втората половина на миналата година, а това се отразява на най-силното му оръжие – ретурът. Защото когато краката не са в оптимална форма, няма как и този толкова основополагащ удар да е постоянно агресивен, както обича да играе Нишикори.

В първия мач от турнира Жиралдо победи с 2:1 сета друг известен клейкортър – Жоао Соуса. За колумбиеца е доста окуржаващо, че вкара 75% първи сервис и показателите му на спечелени точки след първи и втори сервис са над 60%. Нишикори пък е със само 59% първи сервис в мача срещу хазартния Теймураз Габашвили и ако продължи и днес така, може да има сериозни проблеми.

Опции

- победа за Жиралдо се котира с коефициент около 7

- за 2:1 сета в полза на Жиралдо ставката е 12, а за 2:0 – 10!

- над 19,5 гейма пък дават ставка от 1.90 – това е една изкушителна опция.

Прогноза 2:0 за Жиралдо за обичащите риска

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички